Mer

Hur mycket kostar en elektriker i timmen?

Av Josef Jansson december 12, 2022 2 Min lästid

Är du i behov av en elektriker i Stockholm som kan hjälpa dig med din el? En professionell och duktig elektriker kan komma till stor nytta när du har fått strömavbrott, vill göra en felsökning eller vill dra ny el i samband med en renovering.

Idag finns det många riktigt bra och duktiga elektriker i Stockholm, såväl som på andra platser i Sverige. Att hitta en elektriker som kan hjälpa dig med dina behov och önskemål är således inte svårt. Det många är intresserade av i samband med anlitande är dock vilket pris som elfirman kommer att ta. När det kommer till hantverkare är det svårt att sätta ett exakt pris, eftersom kostnaderna varierar väldigt mycket beroende på en rad olika faktorer. Bland annat kommer arbetets omfattning att vara mycket avgörande, men vart i landet du bor och vilken firma du vänder dig till har också en stor betydelse.

Genomsnittspris per timme – vad kan man förvänta sig?

Med det sagt betyder det inte att du inte kan få ett hum om hur mycket arbetet kommer att kosta. Tittar du på hur elektriker som är mycket duktiga, elfirmor och hantverkare sätter sina priser ligger timpriset vanligtvis mellan 450-600 kronor per timme. I detta pris inkluderas då även moms och priserna är angivna efter ROT-avdraget.

Observera att 450 kronor i timmen anses som ett mycket lågt och konkurrenskraftigt pris, medan 600 kronor och uppåt är lite i överkant. Det är inte helt ovanligt att du kan behöva betala upp till 800 kronor efter ROT-avdrag i timmen, men det beror som sagt på vilken typ av arbete det är. Detta är dessutom mycket ovanligt och i de flesta fall kan du räkna med cirka 500 kronor i snitt.

Hitta en billig elektriker i Stockholm

Stockholm är en mycket stor stad där priserna är högre än på många andra platser i landet. Därför kan du behöva ta till lite extra knep för att hitta en elektriker med så bra priser som möjligt.

  • Jämför alltid offerter innan du väljer. Du kan använda dig av en opartisk jämförelsesajt för uppgiften.
  • Stirra dig inte blind på priset, utan titta också på vad du kommer att få ut av dina pengar.
  • Skriv alltid avtal med elfirman och se till att priset är angett och fast redan från start.
  • Se till att du har ROT-avdrag kvar att använda dig av. Med ROT-avdraget kan du sänka kostnaderna med 30 %.